Miek van Dongen

Ik (1970) geef verschillende vormen van individuele psychotherapie en relatietherapie vanuit mijn eigen praktijk in Rotterdam.
Daarnaast geef ik twee dagen in de week therapie in Utrecht, in een samenwerkingsverband met andere therapeuten.

Omdat ieder mens uniek is geloof ik in maatwerk, afgestemd op jouw situatie, jouw mogelijkheden, jouw verhaal.
Ik werk in een open en laagdrempelige sfeer, waarbij empathie en nabijheid belangrijk zijn en ik evengoed de confrontatie niet schuw.

Naast mijn hoofdspecialisaties in gestalttherapie, emdr en integratieve psychotherapie heb ik via bij- en nascholing kennis op een breder vlak van psychotherapie en gebruik ik in de therapie ook principes en technieken uit de voice dialogue, E.F.T., systeembenadering, psychosynthese, opstellingenwerk en mindfulness.

beroepsverenigingen

Als gestalttherapeut ben ik aangesloten bij beroepsverenigingen de N.V.A.G.T. en de N.B.G.T, ben ik opgenomen in het R.B.C.Z.-register en voldoe ik aan de door PLATO gestelde eindtermen.
Daarnaast ben ik als erkend E.C.P.- therapeut (European Certificate of Psychotherapy) aangesloten bij de European Association for Psychotherapy (E.A.P.).
Als EMDR therapeut ben ik erkend door het B.I.V.T. en aangesloten bij de Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland.
Ik hanteer voor mijn praktijk de daarbij behorende kwaliteitseisen m.b.t. voortdurende nascholing, intervisie en supervisie en het klacht- en tuchtrecht.

praktisch

afspraken

We beginnen met een kennismakingsgesprek om te bespreken wat je wilt bereiken in de therapie en te kijken of de klik er is om aan het werk te kunnen gaan.
In het begin plannen we, afhankelijk van je vraag en je mogelijkheden, eens in de week of twee weken een afspraak. Dat kan van 's morgen 9.00 tot 's avonds 21.00. Tussen de sessies door werk je verder op basis van wat we tijdens de therapie doen en bespreken. Tegen het einde van de therapie wordt de frequentie lager.
Een individuele sessie duurt een uur, relatietherapie anderhalf uur. Bij EMDR is een uur over het algemeen voldoende, en is soms een wat langere sessie nodig.

kosten

  • Kennismakingsgesprek individueel en EMDR: €70
  • Vervolgafspraken individueel: €80
  • Vervolgafspraken EMDR: het tarief voor een uur is €80.
  • Kennismakingsgesprek relatietherapie: €130
  • Vervolgafspraken relatietherapie: €150

Voor mensen met een minimum inkomen hanteer ik een gereduceerd tarief.
De therapie wordt bij veel verzekeraars in de aanvullende verzekering vergoed.
Heb je vragen of wil je overleggen over de mogelijkheden? Voel je dan vrij om contact met me op te nemen op tel. 06-15886648, per mail op of via mijn contactformulier.

afzeggen

Afzeggen van een afspraak kan kosteloos tot uiterlijk 24 uur van tevoren.